Ontwerp en productie van het prentenboek

Het verhaal

Het verhaal is bedacht en geschreven door vier geneeskundestudenten. Gedurende verschillende bijeenkomsten hebben zij, met behulp van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek, een verhaal bedacht waarin de rouwverwerking van een klas wordt beschreven.

Twee ervaren schrijvers zijn gevraagd om vanuit hun expertise het geschreven verhaal te beoordelen en suggesties te geven om het te verbeteren. Op deze manier is geprobeerd om het boek zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de doelgroep.

De illustraties

De illustraties zijn verzorgd door Yvette Compaijen, Guusje Cosijn, Sonja Darijevic en Laura van der Gaast, studenten van Academie Minerva. De vormgeving is verzorgd door Veronika Radenkova, student van Academie Minerva, en Erik Loeffen.

Conceptversies van een aantal personages. © 2018 Sonja Darijevic

Stimuleringsprijs

Wij hebben de stimuleringsprijs ‘Zorg, onderzoek, kunst’ van het kunstgenootschap Thomassen à Thuessink gewonnen, omdat in dit project kunst en wetenschap zijn gecombineerd. Dit geldbedrag is gebruikt voor de ontwikkeling en publicatie van het prentenboek, dat volgt uit het wetenschappelijk onderzoek.